Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Kurír
1991. augusztus 5. hétfő

TV egy percben

Nagyon örültem, hogy a musorvezeto nem kérdezett valami harsány sületlenséget Zorántól, ami azonos azzal: nem érdeklodött tole semmirol. A Pop-Arénában (ez volt a program címe) a közjátékoktól tarthatott leginkább az ember; a zene megítélése ízlés dolga. Két szám között azon izgulhattunk, sikerül-e a riporter-konferansziénak az elozonél is ostobább beszélgetést összehozni. Általában sikerült, bár olykor tudja az eleve alacsony színvonalat tartani. Ezért jó, hogy Zoránnak nem kellett mondania semmit, noha biztosan szuperudvariasan válaszolt volna, s amennyire a kérdés engedi, megfontoltan, intelligensen.

Zorán a dalában mesélt egy táncról. Huszadik századiról, közép-európairól. A ritka és kivételes igazi elvarázsolódásról. Mert bár „néhány békeév nekünk is járt", errefelé a tánc gyakran allegória volt; s ahogy fütyültek, úgy kellett járni. És aki nem járta, vagy rosszul járta, rosszul járhatott; pedig lehet, nem is sejtette, hogy eltévesztette a lépést.

Ha Zorán énekel, oda kell figyelni; ha apjáról, anyjáról énekel, nem lehet nem odafigyelni. Amirol – öccse, Dusán megdöbbentoen érzékletes soraival is azonosulva – ilyenkor szól, nemcsak családi legendáriumuk része.

Bányai György

Nyomtatóbarát változat