Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Lemezbörze
1997. március

Találkozások

Az év lemezszenzációja! Akárcsak egy zenei Guiness rekord Valószínűleg egyetlen albumot sem díszített nemzetközi és hazai szupersztárok ennyire lenyűgöző listája: Charlie és David Clayton Thomas, Chaka Khan és Cserháti Zsuzsa, Zorán és Bobby Kimball, Nik Kershaw és Demjén Ferenc, valamint Jack Bruce, Steve Lukather, Ian Anderson, a Brecker Brother és Somló Tamás, Joshua Kadison, Al Di Meola, Pino Palladino, Victor Bailey, Anthony Jackson, Bill Evans, Mike Stern, Steve Khan, és akik az egészet megalkották: Mándoki László – zenei rendező, és barátai: László Bencker és George Kopecsni.

Mi csábítja ezeket a mesteri zenészeket arra, hogy egy közös ügy érdekében összegyűljenek egy müncheni stúdióban? Csakis a zene!

Zorán: „Ilyenkor az derül ki, hogy mégsem választanak el minket azok a nagy falak, amikről évtizedeken keresztül beszéltek."

Chaka Khan: „Újra összekerültem néhány olyan sráccal, akikkel évek óta nem játszottam együtt. Ez az, amiért élek. Továbbra is nagy szükség lenne rá, hogy különböző zenei stílusokat művelő különböző emberek összejöjjenek és együtt zenéljenek. Tökéletesen otthon éreztem magamat ebben a munkában."

Charlie: „Nagyon szépen köszönöm a meghívást, mert mindenképpen kihívás volt a számomra."

Al di Meola: „Az egyensúly tartása tényleg Leslie dolga volt, mert ő a producer. Én nemigen dolgozom mással, és ez nagyon ritka és érdekes alkalom volt megtapasztalni az együttjátszást. Ilyenformán rengeteget kell beszélni Leslie Mandoki személyiségéről, és arról, hogy tud mindenkit összehozni. Ez alkotóképességének nagyszerű bizonysága. A nagy producerek közel hozzák egymáshoz az embereket, és ő ezt tette."

Cserháti Zsuzsa: „Azt hiszem, először is azzal kell kezdenem, hogy hatalmas mázlim volt, mert nagyon sokáig nem is tudtam róla, ahogy egyáltalán ki fogok ide jönni. Szinte azóta sem ocsúdtam fel. Csodálatos nótákat kaptam, teljesen az én világom, nagyon jó magyar szövegek."

Ian Anderson: „Mi főleg Leslie ötletei szerint dolgozunk, mert ő az, aki az egészet józanul összefogja, mint a mesterszakács a konyhában, az összes fűszert és misztikus zenei hatást elegyítve."

Demjén Ferenc: „Ez úgy kezdődött, hogy 40 évig nem volt lehetőségünk semmiféle közös munkára. Most nagyon meg vagyok tisztelve azáltal, hogy tényleg olyan emberekkel zenélhettem együtt, mint Jack Burce, de az az igazság, hogy ha nem lett volna az elmúlt 40 év, ami minket teljesen kizárt mindenből, akkor most azt mondhatnám Jack Bruce-nak, hogy itt vagy haver, hát énekeljünk együtt!"

Somló Tamás: „Az a véleményem erről a produkcióról, hogy egy nagyon komoly, nagyon jó ötlet volt. Tulajdonképpen erre már sokkal korábban sor kerülhetett volna, ha valaki előbb kitalálja. Én soha nem gondoltam volna, hogy Michael Brecker fúj majd azon a lemezen, amin én énekelek..."

A magyar zenészekkel személyesen is találkozhatnak azok, akik december 30-án elmennek Demjén Ferenc koncertjére a BS-be; Mándoki László pedig magával hozza Budapestre a Népstadionba Chaka Khan-t Charlie 1998. augusztus 29-i koncertjére.

Nyomtatóbarát változat