Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Mai Nap
1997. szeptember 17. szerda

Leslie és vendégei

Charlie, Cserháti, Demjén, Somló és Zorán Svájcba megy

Ilyen még nem volt: a hazai popélet nagyágyúi Svájcba mennek. De nem pihenni, hanem dolgozni. Fő hajcsárjuk Leslie Mandoki, külhonba szakadt hazánk fia, aki a Dschingis Khan együttesben szerzett hírnevet. Maghívta Charlie-t, Cserháti Zsuzsát, Demjént, Somlót és Zoránt egy kis örömzenélésre.

Nem mindennapi történet, hogy öt ilyen torok együtt utazik Svájcba. Ráadásul az alkalom is különleges, hiszen Leslie immár másodszor trombitál össze egy válogatott csapatot, amellyel kiadta az Emberek a 8-as szobában című anyagát. A bandában olyan nevek vannak, mint Ian Anderson, a Jethro Tull fuvolása, Jack Bruce, aki hajdan a legendás Cream tagja volt, Al Di Meola, a világhírű dzsesszgitáros, valamint a fél Blood Sweat and Tears és a Toto együttes agya, Steve Lukather. Az arany- és platinalemezeket nem számítva 26 Grammy-díjjal büszkélkedhetnek. Ráadásul az első People-albumon Varga Miklós Európája képviselte a magyar színeket, most pedig a nálunk Presser Gábor által sikerre vitt Nagy utazást dolgozzák fel.

A korong remekül megy kint. De Leslie most nem volt elégedett vele igazán. Végül megszületett a nagy ötlet. Meghívta Charlie-ékat, hogy énekeljék fel magyarul az albumot. A tervek szerint három napot töltenek sztárjaink a Starnbergi-tónál. de Leslie még tovább ment. Klipet is forgat sztárjainkkal, sőt filmet is akar készíteni arról, mi történt a felvételek közben. S hogy milyen sikert vár a novemberben már Magyarországon is kapható korongtól? Egyszerre pesszimista és optimista. Harminc vagy 300 ezer eladott példányban reménykedik...

Nyomtatóbarát változat