Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Mai Nap
1997. november 20. csütörtök

Zorán karácsonya

Sztevanovityéknak Szent Miklós a védőszentje

Zorán péntek délután fél 2-kor elbúcsúzott a Calypso Rádió hallgatóitól. Ne ijedjen meg senki, ez a búcsú nem végleges volt, csak erre a napra szólt, hiszen a rádió hallgatói nyolc év alatt már megszokták, hogy minden pénteken a népszerű énekes a délelőtti műsor vezetője. Jövőre ugyanott találkozhatnak vele.

Utána kocsiba ült és rohant a szüleihez. Sztevanovityéknál pénteken, Szent Miklós napján megkezdődtek az ünnepek. Családi tradíció, amely apáról fiúra szállt, hogy ilyenkor délben mindazok összegyűlnek, akiknek Szent Miklós a védőszentje. Így örökölte ezt meg Zorán és Dusán édesapjától, ő az ő apjától, és így tovább. Ez az ünnep csak a közös ebédet jelenti. Ilyenkor nincs ajándékozás, legfeljebb csak szeretetet adnak egymásnak. Szent karácsonyeste ismét együtt lesz a család. Zorán a kislányával, Szandrával, Dusán és a családja, valamint a szülők.

Náluk is, mint oly sokaknál, rántott hal kerül az asztalra, mellette egy régi szerb étel, a sütőben sült nagy szemű bab. Sokan azokban az ünnepi órákban talán éppen Zoránt hallgatják. Hiszen ismét megjelent a Sztárkarácsony című lemez, amely az elmúlt két esztendő egyik legsikeresebb korongja volt. Ezért a lemezkiadó nem is változtatott az összeállításon, Kulka Jánostól Vikidál Gyuláig csak sztárok énekelnek rajta. Zorántól egy olyan dalt hallhatunk, a Kell ott fenn egy országot, amelyet ő nem is karácsonyi nótának szánt. Bár örül, hogy ez szerepel a lemezen, hiszen neki is az egyik kedvenc dala. Az énekes örül annak, hogy egyre többen szólítják meg, hogy megköszönjék legutóbbi albumának, az 1997-nek a számait. Hallotta már dúdolni is egy-egy dalát, és úgy érzi, hogy a leggyorsabban a Csak játék lett népszerű. Karácsony után külföldre utazik, nincsenek nagy tervei, csupán el akar egy kicsit menni Budapestről pihenni, aludni, sétálni, hiszen január elején már megkezdi áprilisban induló koncertkörútjának szervezését és a készülődést a május 2-i, Budapest sportcsarnokbeli estjére.

Sebes Erzsébet

Nyomtatóbarát változat