Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Bonton
1997. május

„Még mindig hiszek a dalban"

Harminc éve van a pályán. Ő az állandóság és az igényesség megtestesítője a felszínes, divatirányzatokkal átszőtt zenei életünkben. Sztevanovity Zorán július 12-én, szombaton este hét órakor a Petőfi Színházban lép fel. Ennek kapcsán beszélgettünk vele.

– Ön nagyon gyakran szerepel Veszprémben. Miért ragaszkodik annyira városunkhoz?

– Veszprém már a metrós korszakomban is kedvenc helyünk volt, mert itt nagyon jó közönsége van az intellektuális rockzenének. Ezért a turnéim állomáshelyei közé mindig belevesszük a várost, amelynek lakói szerencsére még mindig igénylik azt a fajta zenét, amit nyújtunk neki. Ezért mindig szívesen megyek a királynék városába.

– Ön annak a nagy generációnak tagja, amely a mai napig állandó és aktuális tud lenni az igencsak felhígult zenei életünkben, ahol az épp aktuális divat szerint jönnek-mennek a zenekarok. Mi lehet ennek a titka?

– Ezzel kapcsolatban csak sejtéseim vannak, jó lenne már egyszer tudni a valódi igazságot is.

– És mik a sejtései?

– Egyre tudok gondolni, mégpedig arra, hogy az emberek azt a folytonosságot és igényességet igénylik, amit már hosszú évek óta csinálunk, és amit a fülük mellett a lelkük is elvár tőlünk. Ebből az igényességből soha nem is akarok engedni. A mai korban ebben a szakmában sokan érhetnek el gyors sikereket, némi mozgással, különösebb zenei tudás és képzettség nélkül, de szerintem a közönség azt a fajta muzsikát díjazza jobban, amiben látja az értékeket. A sportcsarnokbeli nagy koncertem után meglepődve láttam, hogy mennyi fiatal volt ott, és talán ez is jelzi, hogy a mai generáció egy része is igényli az élő zenét. Egyébként már öt éve vannak mecénásaim (a Westel 900, az Aral és a Porsche Hungária), akik nélkül nem tudtuk volna létrehozni azt a produkciót, amivel például Veszprémben is fellépek, hiszen zenészbarátiammal együtt kilencen leszünk majd fenn a veszprémi színpadon. A műsorom majdnem olyan lesz, mint ami a Sportcsarnokban volt, csupán az akkori vendégeim nem lesznek most itt velem.

– Végezetül, mit üzen a veszprémieknek?

– Jöjjenek el a koncertre, a többit majd zenében megbeszéljük, mert én még mindig hiszek a dalban...

V. R.

Nyomtatóbarát változat