Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Népszabadság
1997. november 21. péntek

Zorán évkönyve

Személyes jellegű vallomás erről az évről – így határozta meg ma megjelenő albumának műfaját Sztevanovity Zorán. A Zorán 1997 című korongon 13 új dal hallható.

A nóták többségét Presser Gábor írta, a szövegek pedig – természetesen – Dusán munkái. Az „évkönyv„ gondolatai elsősorban az emberi viszonyok körül forognak, politikai üzenettel nemigen találkozunk. – Az elmúlt rendszerben is igyekeztünk megőrizni azt a fajta függetlenséget, amely biztosítja, hogy a produkció önállóan is megálljon a lábán, s megpróbáltuk elkerülni, hogy szócsővé váljunk. Én inkább magánemberként politizálok, és nem zenészként – mondja Zorán, felidézve, hogy az előző két választás alkalmával több politikai párt is megkörnyékezte (sikertelenül). – Azt hiszem, jövőre már nem próbálkoznak, talán belátták, hogy ez a pálya is egyre inkább a profiké. Az „ismert arcokra” csak induláskor volt szükség.

Az új dalokat idén csak odahaza hallhatjuk – Zorán szerint időt kell adni a közönségnek, hogy megbarátkozzon az anyaggal –, jövő tavasszal viszont egy országos turnén, májusban pedig a BS-ben élőben is meghallgathatjuk, hogyan látták Zoránék az 1997-es évet.

H. M.

Nyomtatóbarát változat