Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Ceglédi Kék Újság
1997. március 12. szerda

Jó bulik emléke – Ceglédről

A hatodszor megrendezésre kerülő Kék Újság Kupa legrangosabb zenész vendége Zorán lesz. A zenész sztár ceglédi szereplése nem kis meglepetés, hiszen az április 19-i, Budapest Sportcsarnok-beli koncert előkészületei szinte minden idejét lekötik.

– Nem sok időpont felelt volna meg nekem, hiszen minden nap próbálunk, készülünk a jubileumi koncertre – kezdte rövid telefonbeszélgetésünket Zorán.

– Van valamilyen ceglédi emléked?

– Még „Metrós" időszakomból. Az akkori művelődési házban sokszor játszottunk, jó bulikat csináltunk. A sportcsarnokban még nem jártam.

– Nem lehet gyakran hallani a neved hasonló jótékonysági rendezvényekkel kapcsolatban.

– Az lehet, hogy így a sporttal egybekötve még nem nagyon lehetett hallani, de egyébként nagyon sokszor lépek fel jótékonysági rendezvényeken. Különösen a múlt év első felében vállaltam sok hasonló fellépést, de a második félévben már leálltam. Hozzá kell tennem, óvatosan bánok már a jótékonysági bulikkal. Előfordult ugyanis, hogy több zenész kollégával, nagy reklámmal beharangoztak bennünket, azután a rendezvény színvonala enyhén szólva kívánni valót hagyott maga után. Volt már olyan „jótékonyságban" is részem, ahol a bevétel a szervezők zsebébe vándorolt. Ezeket elkerülendő most már megválogatom, milyen jótékonysági koncerten vagy rendezvényen vállalok szereplést.

– Ez egy „sportos" rendezvény lesz. Mennyire áll hozzád közel a sport?

– Szeretem. Sportoltam is, de csak iskolai szinten. Szertornáztam a Műszaki Egyetemen, a hozzáértők azt mondták, alkatilag nem voltam rossz.

– Miért hagytad abba?

– A zene miatt hagytam abba, csakúgy, mint az egyetem villamosmérnöki karát is.

– Számíthatunk-e arra, hogy a fellépés után beállsz focizni?

– Nem. A nevek alapján biztos érdekes mérkőzések lesznek, nekem sajnos sietnem kell vissza Pestre, így az éneklésen kívül biztosan nem lépek pályára.

V.Zs.

Nyomtatóbarát változat