Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Pesti Műsor
1997. április 11. péntek

Zorán a BS-ben

Április 19-én, este fél 8-tól Sztevanovity Zorán szólóénekesként immár harmadszor lép a Budapest Sportcsarnok színpadára. Az énekes-gitáros jelenleg vidéki turnéjának közepén tart, amely a fővárosi buli után is folytatódik.

– Gyakorlatilag mindenhol ugyanazt a programot játsszuk el, amit a Sportcsarnokban mutatunk majd be – meséli. – Az egyetlen különbség az, hogy a vendégek nem szerepelnek a turnén. Bármennyire is szeretném, nem hurcolhatok magammal mindenkit az ország különböző részeibe.

– A BS-koncerten kik lesznek a vendégei?

– Ezt hadd ne áruljam el! Nem titok, csak az az elvi álláspontom, hogy a koncert előtt nem tetszem közhírré a vendégek listáját. Bízom abban, hogy elsősorban nem a neveken múlik, eljönnek-e az emberek. Igyekszem a tőlem telhető legizgalmasabb produkciót létrehozni. Lehet, hogy merészség tőlem, de szeretném, ha biancóban is elfogadna a közönség.

– A koncertet beharangozó plakátok elég szűkszavúak. Az időpont megjelölésén kívül annyi áll rajtunk, hogy Zorán-koncert. Miért nincs például címe a műsornak?

– Eddig minden alkalommal a legfrissebb lemezem címét adtam a koncertnek. Mivel már volt egy előadás az utolsó albumhoz kapcsolódóan, nem hirdettük meg ezt is „Majd egyszer"-ként. De ez csak másodlagos kérdés, mert szerintem nem kell feltétlenül új anyag ahhoz, hogy egy előadó fellépjen.

– Ez ugye nem azt jelenti, hogy mostanában nem jelenik meg új lemeze?

– Szó sincs róla. A szokásos gárda – Presser Gábor és Dusán. már dolgozik az új anyagon, amelynek a kiadását őszre tervezzük.

– Klasszikus Zorán-lemezre számíthatunk?

– Természetesen mindannyian magunkat adjuk, ahogy eddig sem próbáltunk soha más bőrébe bújni. Kerülgetjük az őszinte szót, az igaz hangulatokat, mert eléggé elkoptattak már mindent körülöttünk. Minden dalban benne van annak a lenyomata, ahogyan élünk, hisz minket sem hagynak hidegen például az aktuál-politikai események.

– Kérem, árulja el, hogyan lehet ilyen hosszú ideig a könnyűzene élvonalában maradni?

– Ha lenne titka, akkor éppen azért nem mondanám el. De én sem tudom. Mindannyian végezzük a dolgunkat és soha nem számolgatunk. A sikerről és arról, hogy miért szeretik a dalaimat, inkább a közönséget kellene megkérdezni.

G.T.I.

Nyomtatóbarát változat