Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Monor és vidéke
1969. július 4. péntek

Riport a Metró „barlangjából"

Zorán nyilatkozik: „Nem vagyok elveszett ember"

Hát igen. A Metró együttes tagjai nem elveszett emberek, bár sokan annak hitték őket. Most, hogy a zenekar újjá- pontosabban a régivé alakult hiszen visszatért Frenreisz Károly és Brunner Győző – rajongóik örömére ismét az élvonalra törtek. Többek között bizonyítja ezt az is, hogy az Ifjúsági Magazin slágerlistáján számaik a harmadik és negyedik helyen találhatók. Mindjobban megszorítják ellenfeleiket, s joggal mondhatjuk – a legutóbbi, üllői siker alapján is –, hogy még az előzőknél is többet nyújtanak. Az a hír járja, hogy az Illés és az Omega nagylemez után Metró nagylemez is várható. A monori járás sok-sok Metró-rajongója nevében is kérdeztük: mikor?

– Ezt sajnos még mi sem tudjuk pontosan – mondotta Frenreisz Károly, a zenekar szíve-lelke, aki egymás után írja az új számokat. – A tizenkét szám, ami a lemezen lesz, mind új, a felvételek már régen elkészültek, de a megjelenést technikai okok késleltetik. Lehet, hogy pár nap múlva itt a Metró nagylemez, de az is lehet, hogy csak őszre.

Törzshelyük Budapesten, a Dohány utcában van. Bejutni egy-egy hangversenyükre szinte lehetetlen. Sokszor elhangzik a reményteli kérdés: –Te, nem tudsz bevinni? Nincs kétszemélyes tagságid?

A fiatalok csak klubtagsági igazolvánnyal léphetik át a bűvös küszöböt. Zorán Sztevanovity erről a következőket mondta:

– Már minden igazolványt kiadtunk, többet sajnos már nem lehet, mert a klubban csak meghatározott számú fiatal tartózkodhat.

A Metró-rajongóknak ez nem valami jó hír. Kedvenceik azonban gyakran, s a jövőben még gyakrabban fellépnek nyilvános hangversenyeken. Most országjárásra indultak, az üllői fellépés is egyik állomása volt ennek, majd Balatonföldváron fognak hosszabb ideig játszani.

-szy-

Nyomtatóbarát változat