Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Tévé Magazin
1993. május 28. péntek

Zorán

Ez a keresztnév fogalom. Nem mintha olyan sűrűn fordulna elő hazánkban; de viseljék rajta kívül akárhányan, egész nemzedékek tudják rögtön, hogy ez kizárólag őt jelöli. Énekhangja összetéveszthetetlen. Művei jellegzetesek. Személyisége nem utánozható, hiszen stílusa van.

Meg lehet fejteni a titkot, vagyis hogy miért nem tudja kikezdeni az idő: hiszen érezni, hogy lelke mélyén komoly értékrendet őriz. Hogy a kedves, nyitott modor mögött szilárd életszemlélet rejlik. A csillogásra és talmi kalandokra hajlamos színivilágban, ha sebezhetően is, de a maga hitében megingathatatlanul él egy ember, aki a szeretet, a megértés, a családi béke nyugalmára vágyik. S ezt meg is teremti. Felesége a partnere ebben (bár Éva soha nem szerepel nyilvánosan), és partnere természetesen kislánya, Sandra is, akit lencsevégre tudtunk kapni. És ott van persze a szélesebb – familiáris – védőkör is. Szükség is volt az összefogásra, hiszen Sztevanovityékat sem kímélte a történelem.

Megőrizni az arcot – a bölcs kínai szerint ez a legfontosabb. Vagyis nem engedni annak tisztességéből. Sztevanovity Zorán azok közé tartozik, akik bátran vállalhatják önmagukat, noha a neki jutott évtizedek nem mondhatók éppen könnyűnek.

SZ.

Nyomtatóbarát változat