Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Tolnai Népújság
1997. március 3. hétfő

A hét szülötte

Zorán

A héten ünnepli ötvenötödik születésnapját Sztevanovity Zorán előadóművész.

Ma már tekintélyes zenész, teljesítményét Liszt- és Arany Európa-díjjal ismerték el, és a magyar társadalom nagy része már csókolommal köszön neki. A középkorúak számára legenda, egykori boldog ifjúságuk tanúja és bálványa. Azt még a fiatalabb nemzedék is tudja róla, hogy a Metró együttes alapító énekeseként tűnt fel a hatvanas évek elején.

Arra azonban már csak a szüleik, netán a nagyszüleik emlékeznek, hogy egykoron közelharcot kellett vívni a Metró Klubba szóló tagságiért, és rengeteg találékonyságra volt szükség, ha valaki be akart jutni a koncertjükre.

Zorán a magyar könnyűzenészek táborának ritka tagja: tud énekelni és gitározni, és van bátorsága akár egy szál gitárral is kiállni a közönség elé, amint arról az újabban divatos unplugged koncerteken is bizonyságot tett.

A fiatalabbakban talán az sem tudatosult hogy testvérével, Sztevanovity Dusánnal Belgrádban született, valójában szerb származású, és így a délszláv dráma ezernyi borzalma ugyanolyan mélyen érinti, mint bármely honfitársát.

Jó ezt tudni, amikor az ember gyönyörű, és érzelmes dalait hallgatja, amikor azt énekli, hogy „apám hitte, s én is hiszek."

Nyomtatóbarát változat