Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Zalai Hírlap
1985. január 25. péntek

Nagy sikerű Zorán-koncert Zalaegerszegen

Én még emlékszem az első dalra...

Először sajtóhibára gyanakodtam, aztán meg arra, hogy valamiféle trükk lehet, afféle közönségfogás, hogy egy napon két előadásban tűzi műsorára a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ Zorán műsorát. Ám a valóság – mint oly sok esetben, ezúttal is – rafináltabb volt annál, hogy pusztán spekulatív eszközökkel be lehessen cserkészni. Azért volt a két előadás, mert igényelte a közönség, sőt, a jegyostromlók hadából ítélve, még három is megélt volna.

Az előadóteremben várakozó, feszült csend uralkodik. Aztán a bársonyfüggöny előtti erősen megvilágított területre lép egy szál gitárjával Zorán.

A taps lassan abbamarad és megszólalhat a gitár. Stílszerűen az Üzenet című szám csendül fel, amelyet hálás tapssal nyugtáz a közönség, majd az Egy kis romantika következik, amely elindítja a nosztalgia-kedélyeket. Aztán az Így is jó című szám jön, majd az Én meg emlékszem az első dalra, mit olvasatlan dobtak el..., s a következő sorokat már együtt énekli a közönség az előadóval.

Zorán, ha lehet, még lelkesebben, az előadói stílusából fakadó gazdag érzelmeket, a finom humort és gondolatiságot eszköztelenül közvetíti. Azoknak a nézőknek – akik a jegyelosztás véletlenje folytán a hangfalak közelébe kerültek – sem kell napokon át jelbeszéddel közlekedniök. Zorán zenéjére a dalok lágy líraisága és finoman megkomponált zeneiség jellemző.

A koncert csak nem akar véget érni. Harmadik ráadás következik, amikor is Zorán ül a zongorához, hogy egy kedves, sokak számára már feledésbe merült dallal búcsúzzon.

A két előadás közötti pihenőidőben rajongók hada ostromolja az öltözőt. Zorán egy kis türelmet kér, míg átöltözik, aztán szívélyesen fogadja a látogatókat, akik lemezre, emlékkönyvbe kérnek autogramot.

K. Sz.

Nyomtatóbarát változat