Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

1992. december

Zorán kedvencei

A LocoMusic Zeneműkiadó két vezetője, Presser Gábor és Sztevanovity Dusán megadta a módját: stílusosan egy robogó vonaton nyújtotta át Zoránnak az aranylemezt, méghozzá Ferenc József rézzel dúsan díszített étkezőkocsijába. A LocoMusic különvonatának erről a különleges eseményéről kérdeztük Zoránt.

– Hányadik aranylemeze ez Az élet dolgai-ért kapott legfrissebb?

– Dusánnal próbáltam összeszámolni. Ha beleveszem a Metró együttes két aranylemezét is, akkor azt hiszem, a hetedik. Bár Az élet dolgaiért igazság szerint már átvettem egyet a tavaly december vígszínházi koncerten, de nem a zeneműkiadótól, a LocoMusictól.

– Apropó. Vígszínház. A koncertjéről készült felvételt mikor láthatjuk?

– Sűrű volt a programom, elhúzódott a montírozás, a tévébemutató, így áttolódik jövő évre. Akárcsak a másik felvételé, amely az idén Metró-hangversenyt megelőző szólókoncertemen készült. Nem is bánom, azt hiszem, az idő ez esetben frissíti majd a hatást a képernyőn. Azoknak is vonzó lehet újra, akik a helyszínen már hallották.

– Presser és Dusán egybehangzóan állítják, hogy új Zorán-lemezen dolgoznak. Maradjunk a családban, milyen szövegeket venne most szívesen Dusántól?

– Sokat beszélgettünk már róla. Az az érzésem, régebben szókimondóbb, odamondogatósabb volta rockdalok szövege. Érzékenyebben adott hangot annak, ami nem tetszett. Ha mással nem, hát a szembenálló magatartás képviseletével. Nem vagyok híve a direkt politizálásnak, de már úgy eldurvult az élet – a hétköznapé is, meg a közé is –, olyan vad, sértő, ellenségeskedő szélsőségek kapnak hangot, hogy van miről és van mivel szemben énekelni. Nem túl vidáman mondom ezt, semmi kedvem beállni a durván ordítozók közé. Igazából örömet, szépet, csendes emberit szeretnék átnyújtani azoknak, akik meghallgatnak, mégis, úgy érzem, vissza kell térni a régi szókimondáshoz, akár az utcai dalnok szintjén.

– A Calypso rádió péntek délelőttönkénti műsorvezetőjeként egyéni ízlésénél valamivel tágabb kínálatból választja a zenét. Magánemberként mit szeret hallgatni, kik a kedvencei?

– Paul Simont a Dire Straits-et, Stinget, Eric Claptont mindig szívesen hallgatom. Feltűnő, hogy Whitney Houston csapásán milyen sok jó női énekes tört az élre. Közülük Mariah Carey-t és Gloria Estefant szeretem legjobban. És van egy nagyon tehetséges magyar énekesnő is. Auth Csilla, hamarosan nagy név lesz, lefogadom. És ha már hazai vizekre eveztünk, nem hagyom ki a Rap-ülőket, bár nem vagyok rap-rajongó, és üdeségükért fiatal lendületükért kedvelem az Azok a fiúk számait.

(év)

Nyomtatóbarát változat