Nyomtatás

Pesti Riport
1995. szeptember 20. szerda

Majd egyszer, de nem utoljára

Majd egyszer című új lemezével országos koncertkörútra indul Zorán. A turné első állomása (október 6.) Paks. A végállomás pedig (november 17.) a Budapest Sportcsarnok. Közben 14 különböző városban lép fel csapatával.

– A pesti nagy koncert plakátján nem olvasható a meghívott vendégek névsora. Ezek szerint egyedül lép fel?

– Tavaly sem írtuk ki a plakátra a vendégeimet, de természetesen idén is jó pár művészt meghívok. Abban bízom, hogy a közönség már ismer, tehát tudja, hogy sok zenei meglepetést is tartogatok a koncertre.

– Nem zavaró, hogy novemberi koncertje előtt egy hónappal ugyancsak fellép a Sportcsarnokban. Mégpedig Zalatnay Cini buliján?

– Nem hiszem, hogy zavaró lenne. Csak két-három nótával megyek fel a színpadra, de Cinivel úgy egyeztem meg, hogy ő sem írja ki a nevemet a plakátjaira. Egyelőre még azt sem tudom, hogy szólóban leszek-e a színpadon vagy együtt lépek fel a többi vendéggel.

– Úgy tudom, ön készíti Cini legújabb unplugged lemezét.

– A tervek szerint a jubileumi utáni kisebb unplugged koncertjének anyagát – melyből a későbbi lemez készül – én szervezem meg és rendezem is, ugyanúgy, mint a Pa-Dö-Dö és az EDDA hasonló stílusú koncertjénél. Az unplugged zenélési forma és lemezkészítés igen hálás feladat, rendkívüli odafigyelést igényel, hiszen itt nem lehet hibázni.

Zoltán János