Nyomtatás

Aral Magazin
1998. február

Sztárinterjú

Zorán

– Az Ön számára mi volt a múlt év legnagyobb élménye?

– A legfontosabb talán az, hogy megjelent új nagylemezem 1997 címmel. Ennek a lemeznek a promóciója zajlott ez elmúlt hónapokban. Ez elég sok szerepléssel jár, tv és rádióbeli fellépések, interjúk. Egy új lemez esetében ez nagyon fontos, de ugyanakkor rendkívül fárasztó is, hiszen éjjel-nappali „üzemmódot" kíván az embertől. Gyakorlatilag az év végéig ebbe a munkába fektettem minden energiámat.

– Pihenésre jutott azért idő, vagy csak a munka töltötte ki minden idejét?

– Mint mindenkinek, nekem is szükségem van pihenésre, az év első két hetét erre használtam, és éppen a napokban kezdtem el a tavaszi koncertkörút tervezését, a műsor összeállítását, a színpadkép „kitalálását" stb. A március 30-án induló egy hónapos turné az összes nagyobb várost érinteni fogja. Egész pontosan 18 állomása lesz a körútnak, a tervek között szerepel – többek között – Győr, Sopron, Szeged, Miskolc, Debrecen, Pécs is. A záró buli pedig május 2-án a Budapest Sportcsarnokban lesz.

– A koncerteken csak az új dalok hallhatóak, vagy egy kis nosztalgia is belefér az estékbe?

– Természetesen az új számok mellett a közelebbi és a régebbi múlt dalai is felcsendülnek. A régi-új dalok viszonyáról csak annyit, hogy a közönség inkább az ismertebb dalokat szereti hallgatni, és ez így rendben is van, de nekünk, zenészeknek az új dalok lejátszása is nagyon fontos, mert csak így válhatnak majd belőlük „régi ismert" számok.

– Az idei évre is tervezett Balaton környéki fellépéseket?

– Azok közé tartozom, akik elé ritkán láthatók nyaranta a szabadtéri színpadokon, mert valahogy úgy érzem, az én zenei stílusom – a visszafogottabb színpadi megoldások, a szövegek érthetőségének fontossága – nem nagyon alkalmas erre. Aztán két évvel ezelőtt egy jól sikerült balatonfüredi bulival megtört a jég, és a tavalyi nyarat már úgy terveztem, hogy mindhárom szponzoromnak egy-egye koncertet adtam a Balaton-parton. Ez nem lesz másképp az idén sem, így az Aral Hungária Kft. többéves támogatását eképpen is szeretném megköszönni.

– Mostanában sokat vendégszerepel barátai koncertjén. Nem is gondoltam volna, hogy a zenészek között ilyen szoros a barátság!

– Ezek a fellépések mindössze viszonzásai voltak annak, hogy korábban az én koncertjeimre jöttek el régi barátaim. Természetes, hogy összetartunk és segítjük egymást, hiszen mi már jól tudjuk: ilyenkor nem átadunk valamit a népszerűségünkből, hanem mi kapunk szeretetet és megbecsülést a kollégától és a közönségtől egyaránt.

– Mondana néhány szót idei terveiről?

– A távolabbi tervekről nem tudok semmi biztosat mondani, egyelőre sikeresen legyek túl a koncertkörúton és a Sportcsarnokbeli bulin, aztán meglátjuk. Ötleteim már vannak, de ezek még nagyon képlékenyek. Annyi biztos, hogy a tavalyi lemezről lemaradt, de számomra kedves dalok egy része mindenképpen szerepelni fog a következő albumon. A többi szám pedig valószínűleg valamilyen aktuális élményhez fog kötődni, hiszen a zene is olyan műfaj, ahol általában az élet adja a legjobb témákat.