Nyomtatás

Mai Nap
1997. április 15. kedd

Mi újság?

Zorán

Akár egy intézmény. A szólista évtizedeket töltött el a pályán. Ha koncertezik, sokan kíváncsiak rá. Nem csak trubadúr, hanem szövegei, mondanivalója, hitvallása is értékes. Családi tragédiája miatt egy évet kihagyott a BS-ben, mára elrendezte dolgait. A fájdalmat sosem tudja kiheverni, ám a legnagyobb művészek is énekelnek, akár dacból is.

– Hetek óta minden jegy elkelt szombati, BS-beli koncertjére. Miért nem duplázik?

– Örök igazság a mi szakmánkban, jobb egy zsúfolt ház, mint két olyan, amelyikben nincs tele a nézőtér. Különben is olyan időket élünk, amikor minden forint számít a családi kasszában. Akik velem lesznek ezen az estén, remélem, jól érzik magukat. S mindazok, akik nem jutottak belépőhöz, május 10-én üljenek a tévé képernyője elé, az MTV 1-es csatornáján egy órát láthatnak a koncertből.

– Dusán elkísérte önt a sajtótájékoztatóra...

– Szeretem, ha velem van. Fivérem és a szövegek költője. A zeneszerző, Presser Gábor is itt ülne, csak most éppen külföldön tartózkodik.

– Kik lesznek a vendégei?

– Presser Pici már nem sorolható ebbe a kategóriába, barátok vagyunk, de színpadra lép Karácsony János, Sárközi Gergely és Lantos Zoltán. Ne feledkezzünk meg megszokott zenésztársaimról és Bakacsi Béláról, aki húsz éve a menedzserem.

(r.g.)