Nyomtatás

Mai Nap
1998. november 25. szerda

Zorán bizakodik

Elszeleltek az egyedi gyártású Passatjával

A múlt hét péntektől szombatra virradó éjszaka történtek biztosan nem aranybetűkkel kerülnek be Zorán emlékkönyvébe. A népszerű művész különleges, kifejezetten neki gyártott sötétkék VW Passatját ekkor lopták el a Nyúl utcából, a 11 beépített biztonsági rendszer ellenére.

Értéknek maga az autó is elég volt, de szerencse, hogy Zorán pusztán két szemüvegét hagyta benne. Bár ezt igen fájlalja, hiszen a kedvenc darabjai voltak. Reggel alig hitt a szemének, amikor csak hűlt helyét találta a kocsinak.

– Szomorú dolog, hogy az emberek napról napra hallanak ilyen esetet – mondta –, s ösztönössé vállik, hogy minél több zárat, riasztót szereljenek az autójukba. Ahogy Dusán is megírta a Vadkelet című dalban: Az autódat az úttal együtt lopják el, ha másképp nem lehet.

Zorán már túl van mindenféle rendőrségi procedúrán, s most csak abban bízik: mihamarabb visszakerül hozzá jogos tulajdona. Búsan meséli az autó adatait, s azt, hogy kifejezetten neki rakták össze. A négykerékhajtású kocsi 197 lóerős, V6-os motorral bírt, alufelnik és széles gumik, no meg a lehető legtöbb extra szolgálta kényelmét. A legkülönlegesebb azonban a váltója volt. Se nem automata, se nem a szokványos kézi. A kettő keveréke, úgynevezett szinkrón, amely az autó hátulján is fel volt tüntetve.

Mindvégig bujkált bennünk a kisördög, hogy megemlítsük-e Tátrai Tibor esetét, akinek alig másfél hete lopták el autóját. Még összefüggést is találtunk, miszerint mindketten szerepelnek Koncz Zsuzsa duettlemezén. Szerencsére Zoránt humorérzéke nem, „csak" autója hagyta el.

– Remélem, úgy, ahogy Tátrai Tibuszé, végül az enyém is hamar megkerül.

Visszavárja az autót.

Hamvas Atanáz