Nyomtatás

Story
1998. december 3. csütörtök

Koncz Zsuzsa

Ha első pillanatban nem hangzana furcsán, azt mondhatnánk: A magyar beatkorszak nagyasszonya ismét kitett magáért. Zsuzsa, ahogy szokta, újfent teltházas koncertet adott Magyarország legnagyobb „színháztermében", a Budapest Sportcsarnokban. ráadásul maga köré gyűjtötte a legendás hatvanas-hetvenes évek, szinte teljes arcképcsarnokát: Bródyt, Somlót, Demjént, Zoránt, Pressert, sőt még Tátrai Tibuszt is. Új duettalbumának megannyi szereplőjét. Néhány szó Zsuzsáról, Zsuzsa vendégeitől.

Bródy: „Örökre összetartozunk"

„A mi kapcsolatunk Zsuzsával olyan, mint a Sárga Rózsa Lovagrend. Mindig volt és mindig lesz. Zsuzsa a Rend nagyasszonya, én meg a kapitánya vagyok. Mi már örökké összetartozunk, akár egy misztikus, középkori szervezet, amelyben Isten országát ott vélik felfedezni, ahol a szeretet virágzik."

Demjén Ferenc: „Fontos rész"

„Egy Bergendy-turnén ismertem meg személyesen. A dalait már régebbről fújtam, mert Zsuzsa nagyon fontos része a mi generációnknak, mondhatni közös történelmünk meghatározó darabja."

A Mama: „Csak az én galuskámat szereti"

A koncerten, ahogy minden nagyobb alkalommal ezúttal is ott volt Zsuzsa édesanyja:

„A gimnáziumot éppen csak elvégezte, amikor az Erkel Színházban először fellépni láttam. Amíg különböző klubokban énekelt nem hallgattam meg, mert nehezen barátkoztam meg a gondolattal, hogy a lányom éppen ezt a pályát választotta, ugyanis nagyon konzervatív ember vagyok. Ennek ellenére mind a három gyermekem művész lett.

Zsuzsa amúgy nagyon jó gyermek, ha lehet mondani, mind a mai napig. Nem rontotta el a siker.

Mostanában már minden koncertjére elmegyek, annak dacára, hogy megöregedtem. Hogy a tömegben ne vesszek el, mindig a húgommal járok hozzá, mert ha valami finomat szeretne enni, akkor mindig én főzök. Nagyon szereti a zöldborsó levest, a rántott csirkeszárnyat és a kínai ételeket, amit persze nem én főzök. A paprikás csirkéhez csak az én galuskám az igazi. Sokat hallgatom a lemezeit, de igazán nincs kedvencem. Amik olyan kiabálósak, azokat, ha lehet, mellőzöm, de a dallamosakat mind nagyon szeretem.

Frenreisz Károly: Zsuzsa és a jó hírnév

„Töretlen a kapcsolatom Zsuzsával a Metró óta. Őt tartom az ország első számú intelligens előadóművészének. Ő egy jelenség, aki a szakma jó hírét kelti."

Lerch István: „A tempósabbat választotta"

„Amikor az év elején Zsuzsa megkeresett, hogy írjak neki egy dalt, még nem tudtuk kivel is énekli majd a duettet. Szó volt Révészről, másokról is, de aztán Somló Tamást választotta. Mivel Zsuzsa és az én stílusom sok ponton különbözik, nagy kihívás volt számomra a dalt megírni. Két dalt mutattam neki, és ő a tempósabbat választotta, mert egy olyan vérmérsékletű embernek, mint a Somló, ez jobban áll."

Somló Tamás: „Zsuzsa, rólam ne végy példát!"

„ORI hakniban voltunk együtt, Zsuzsa, Hofi, Koós, Aradszky meg az Omega, amikor először találkoztunk. Zsuzsa akkoriban lett világhírű a Ki Mit Tud?-dal. Mondtam is neki, nagyon örülök, hogy megismerkedtünk, de rólam aztán ne vegyen példát. Mert én zenész vagyok, meg artista és lusta."