Nyomtatás

2003. december 16. kedd

Leonard Cohen-tribute-CD

2003 decemberében jelent meg A vendégek címmel egy Leonard Cohen dalainak átdolgozását tartalmazó album. A nyitódalt, a Zárórát (Closing Time) Zorán énekli.

A szöveget Dusán magyarította, a hangszerelés Závodi Gábor munkája, a felvételen közreműködik Sipeki Zoltán, valamint a vokalista lányok: Nádasi Veronika, Óvári Éva és Kabelács Rita.

Különleges színfolt ez a dal a palettán: ugyan van némi rokonság Leonard Cohen és Zorán világa között, de a Záróra hangzása mégiscsak eltér a szokottól. Zorán mélyebb fekvésben énekel, és összességében a dal mondhatni, „rádióbarátabb”. Kíváncsian várjuk, mikor szólal meg a Juventus vagy a Danubius Rádió frekvenciáján...

A Valdemar Kiadó néhány évvel ezelőtt már megjelentetett egy jól sikerült Cohen-tribute-CD-t, Leonard Kern címmel. Azon Kern András énekelte Leonard Cohen dalait, Fábry Péter magyar szövegeivel. Ez a mostani kiadvány sem lett rosszabb, garancia erre a nagyszerű előadói gárda: Döme Zsolt, a Kispál és a Borz, Hernádi Judit, Koncz Zsuzsa, Majsai Gábor, a Zanzibar, Müller Péter Sziámi, Postásy Juli, Váczi Eszter, Kern András és Gallai Péter. A dalszövegeket fordítók és a hangszerelők személye is éppilyen változatos és sokat ígérő.


"A