Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Kurír
1995. március 27. hétfő

Visszatérve ülve

Másfél évvel a nagy sikerű unplugged koncertsorozat után Zorán ismét stúdióalbum felvételeit kezdte meg. A lemeznek még munkacíme sincs, de a szerzők névsora garancia arra, hogy májusban ismét értékes munka kerül ki keze közül.

– Dusán most írja a szövegeket – mondja Zorán –, ez az oka, hogy címről még nem gondolkodtam. A komponisták között természetesen ezúttal is Presser Gábor az első számú, de a többiek neve is jól cseng a szakmában. Závodi Gábor, Sipeki Zoltán, Pavel Danek is írt dalt a lemezre, s egy nóta zenéjét magam szereztem. A felvételek a Tom-Tom Stúdióban készülnek, ahová a barátságon kívül az is vonzott, hogy egy fantasztikus zongorát használhatunk. Az új lemez anyagát szeretnénk koncertturnén is bemutatni. A legutóbbi sorozaton a fellépések végén azzal búcsúztam, hogy visszatérek. Nos, ezt az ígéretemet is betartom most. Az igazi nagy feladatot a november végére tervezett, a Budapest Sportcsarnokban rendezendő fellépés jelenti majd.

– Megmarad az unplugged stílus?

– Ez a műfaj elsősorban egyébként máshogy szóló dalok áthangszerelésére alkalmas. A lemez tehát nem ilyen, bár néhány kompozíció hangulata emlékeztet majd erre is.

– A tavalyi Arany Európa díjnak milyen fogadtatása volt külföldön?

– Számos visszajelzést kaptam, ismerősök hívtak fel, hogy látták a tévében a produkciót. Ez azt bizonyította, hogy az ügy sokkal jelentősebb, mint azt én korábban gondoltam. Büszke vagyok a címre és az elismerésre, de az élet megy tovább. S most az új lemezre koncentrálok.

(Gréczy)

Nyomtatóbarát változat