Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Vas Népe
1995. november 8. szerda

Kedves, elviszlek oda...

Ki gondolt már arra fél tizenegy tájban, hogy este héttől kilencig ott kuporgott az MMIK lépcsőjén, és hallgatta Zoránt? A koncert megvolt, (benne négy akkord, néhány gitár, és persze egy kicsit benne voltunk mindannyian), aztán elszállt, mint egy könnyű sóhajtás.

Ha csak az nem volt gyanús, hogy az Objektív híreit a tévében el-elnyomta valami önkéntelen dúdolás. Hogy kedves, elviszlek oda, hol..., meg ne várd a májust, hisz közelít a tél, esetleg mondd, mondd, mondd, hány perc az ünnep, mondd meddig tart.

Hiába volt lemezbemutató turnéjának egyik állomása Szombathely, Zorán legújabb dalai inkább csak illusztrálták a régieket. Nemcsak azért, mert az ember annak örül igazán, amit ismer. Azért is, mert egy kicsit fáradt és fárasztó már a többszörös nosztalgia.

Zorán, az örökös emlékező – és Zorán az örökös remélő. És Zorán, az összekacsintó. A baj az, hogy ma az emlékezésből csak valami összedőlt tábor emlegetésére futja, a reményből arra, hogy majd egyszer jó lesz, (ez a lemez címadó dala), az összekacsintásból meg annyi maradt, hogy már a galambok se repülnek.

Azért jó volt tapsolni. Jó volt úgy tenni, mintha tényleg ismernénk egymást – mi, ott néhány százan, akik beültünk az MMIK színháztermébe, meghallgatni és megnézni Zoránt (szemüvegesen és csupa feketében), és persze a többieket, Horváth Kornéltól Papp Gyuláig.

Mindenki biztos volt benne, hogy nem érheti túlságosan nagy meglepetés. Nem kapkod majd levegő után, de nem is csalódik nagyot. El lehet egy kicsit a félsötétben: mintha önmagával, de mégse egyedül.

Mert Zorán tudja. Hogy emberek vagyunk, ezért esendők. Meg azt is, hogy ilyen az élet. Zorán megbocsát, és ezért mi is könnyen megbocsátunk – önmagunknak.

Aztán fél tizenegy tájban ki emlékszik már arra, hogy hét és kilenc között ott kuporgott az MMIK lépcsőjén? Akkor se gondol rá egyáltalán, amikor dúdolni kezd. Hogy ne várd a májust, hiszen közelít a tél, hogy mondd, mondd, mondd, hány perc az ünnep, hogy kedves, elviszlek oda... Hova is?

Ölbei Lívia

Nyomtatóbarát változat