Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Blikk
2000. június 26. hétfő

A Blikk kérdez

Zorán görög fröccsöt iszik, és előveszi gitárját

Zorán (57) utazott közel tízezer kilométert. Bejárta az országot. Adott huszonnégy koncertet, és kapott rengeteg virágcsokrot. Nyáron nem valószínű, hogy énekelni fog, de azt elhatározta, hogy gyakrabban veszi elő a gitárját.

– Ez is a pihenéshez tartozik?

– Inkább a lelkiismeretem megnyugtatásához. Az előadásokkal zsúfolt hetekben ugyanis arra már nem volt időm, hogy otthon, gyakorlásképpen zenéljek. Most, hogy végetért a tavaszi koncertkörút, először is elutazom Görögországba a tengerpartra pihenni.

– A görög táj vagy a tenger az, ami odacsalja?

– Imádom a mediterrán vidékeket. A meleget, a tiszta, ragyogó égboltot, a csodálatos tengert és a napfényt. Milliónyi, bódító illat kavarog ott a levegőben. Ez is vonz. Mindehhez még hozzátartozik a görög kaja és a borok. A balkáni ételekért rajongok, hiszen édesanyám főztjéből is jól ismerem a görög ételeket. A görög borokból pedig isteni fröccsöket lehet inni. De az fontos, hogy csak kútvízzel elegyítve élvezetesek.

– Ki kíséri el a nyaralásra?

– Egy baráti társasággal utazunk, és velem lesz a tizenhat esztendős lányom is. Azt elhatároztam, hogy vekkert nem viszek, és a mobiltelefonom sem lesz bekapcsolva. No meg énekelni sem fogok, bár ki tudja. Lehet, hogy egy kellemes estén mégis dalra fakadok. De akkor sem Zorán nótákat énekelek, hanem például görög dalokat. A gitárom azonban nem viszem magammal. Majd itthon játszom rajta a pihenés után. Most kell egy kis kikapcsolódás, hiszen ősztől folytatódik a koncertkörút. Október közepétől november végéig újabb húsz-huszonkét vidéki előadás vár rám. Új lemezre most nem készülök, ez majd a jövő esztendő programja lesz.

Sebes Erzsébet

Nyomtatóbarát változat