Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Kurír
1998. április 18. szombat

Zorán 1998

Május 2-án a BS-ben Zorán-koncert lesz. Az előadóművész a 9. oldalon beszél a műsor előkészületeiről, nemrég átvett életműdíjáról, s a Metro együttes esetleges feltámasztásának esélyéről is.

Várd a májust!

Május 2-án, országos turnéja zárásaként, a Budapest Sportcsarnokban ad koncertet Zorán. Az előkészületekről most derültek ki újabb részletek, mint ahogy az is, 1997 című lemeze elérte a huszonötezres eladási határt, vagyis aranylemez lett.

– A vidéki sorozat legnagyobb öröme – mondja Zorán –, hogy mindenhol telt ház fogadott minket, a legtöbb helyen még állóhelyeket is árultak. Megtisztelve éreztem magam, hiszen valamennyi városban egy héttel az esemény előtt elfogytak a jegyek, s a nézőtéren rengeteg fiatal ült. Abban reménykedem, nem mindegyik azért jött el, mert a szülei esetleg a Metro együttest kedvelték.

– Milyen programot élvezhet majd a BS közönsége?

– Szeretném bemutatni az 1997 című lemezem néhány dalát, s nem maradnak el az ismert, engem és a pályámat meghatározó slágerek sem. Ilyenkor azért nehéz, mert néhány dalt muszáj eljátszani még akkor is, ha az ember már több százszor énekelte. Remélem, ezúttal sem okozunk csalódást. A koncert több mint két órás lesz, s a velem dolgozó állandó csapat mellett ezúttal is hívok vendégeket. Közülük egyedül Presser Gábor nevét szeretném elárulni, de ő tulajdonképpen nem is vendég, sokkal több annál.

– Nemrég egy életműdíjat vehetett át az Arany Zsiráf gálán...

– Túl azon, hogy örültem, kissé zavarban voltam miatta. Az életműdíj talán azoknak jár, akik befejezték aktív pályafutásukat. Én viszont úgy gondolom, van még mondanivalóm a közönség számára. Így tehát úgy értékelem és örülök a díjnak, hogy eddigi munkám elismeréseként adományozták.

– Tudjuk, hogy a Metro együttes 1992-ben egy BS-bulival elbúcsúzott a közönségtől. Mégis, olyan erős a nosztalgiahullám, hogy érdemes lenne a búcsút újragondolni.

– A Metro együttes 1972-ben oszlott fel, egy klubszerű összejövetelen jelentettük be, hogy nincs tovább. Akkor nem tartottunk zenés elköszönést, csak húsz évvel később. Ami a jövőt illeti, soha nem mondom, hogy soha, de néhány éven belül nem tartom valószínűnek, hogy egy közös fellépésre sor kerüljön. Nem is a barátságon múlik, egyszerűen visszavonult a társaság nagy része. Schöck Ottót három éve új dalok írására is felkértem, de nem vállalkozott rá. A búcsút komolyan gondoltuk. A Metro néhány dalát azért május 2-án eljátszom a sportcsarnokban, de az a történet már véget ért. Az enyém viszont még folytatódik.

(Gréczy)

Nyomtatóbarát változat