Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Magyar Nemzet
1992. február 8. szombat

A Metró a BS-ben

A banda egy estére ismét összeáll

Az Omega, Illés, Metró legendás hármasból a mai fiatalok, ha akarták, hallhatták élőben az Omegát és az Illést, a Metrót viszont nem. Egészen eddig.

Ugyanis, amint azt hivatalosan is bejelentették Zoránék, március 21-én Metró koncert lesz a Budapest Sportcsarnokban, az „előzenekar" pedig Zorán és barátai lesznek, akik természetesen Zorán mai zenéjét fogják játszani.

A döntést – hogy lesz – hosszú vívódás előzte meg, elvégre immár húsz éve, hogy az utolsó Metró koncert is véget ért, Dusán már jó egynéhány éve nem vett gitárt a kezébe és momentán nincs is neki, Schöck Ottót Svájcból, Brunner Győzőt pedig Németországból kell „hazacsalogatni", emellett a régi dalokat is újra meg kell tanulni, szóval van mit tenni március 21-ig...

Zoránnal és Frenreisszel kevesebb a „gond", ők aktív zenészek ma is, és bár a hangszerelés az eredeti lesz, a mai megszólalás érdekében hívnak majd vendégzenészeket – fúvósokat – is. Zorán elmondta, hogy hallható lesz minden régi nagy nóta és eljátszanak majd néhányat a kor világslágereiből is. A cél: mindenkivel megismertetni a Metrót és felidézni a kort, az akkori hangulatot, érzéseket, a hatvanas éveket... Éppen ezért mindenkit várnak a(z öreg) fiúk, azokat is, akik akkoriban ott voltak a bulikon, és azokat is, akik akkor nem lehettek ott, például azért, mert még meg sem születtek.

A koncertről egyébként film, video, koncertlemez készül, ennek ellenére érdemes lesz elmenni majd a Budapest Sportcsarnokba, a pillanat ugyanis egyszeri és megismételhetetlen. A Metró összeáll, de csak erre az egyetlen estére, folytatás nincs...

Erre mondják, hogy majd meglátjuk... de előbb március 21-én nézzük meg! A jegyek már kaphatóak...

Márton György

Nyomtatóbarát változat