Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Mai Nap
1997. november 1. szombat

Zorán 1997

Utolsó simításokat végzi az új lemezén •nbsp;Zorán a hét végén befejezi az albumot •nbsp;Tizenharmadik dal

Zoránnak ez a hét vége sem hoz pihenést. Zsúfolt órák várnak rá. Új lemezén az utolsó simításokat végzi állandó tettestársaival, Presser Gáborral és Dusánnal. Szeretnék, ha a végső percekben megszületne még egy dal, a tizenharmadik, amelyik a Zorán 1997 című lemezre felkerül.

Október közepén már le kellett volna adni a kész anyagot. De a verebek azt csiripelték, újabb és újabb határidő-módosításokat kért Presser. Az elmúlt hetekben naponta nyolc órát töltött Zorán és csapata a Tom Tom stúdióban. De testvérével, Dusánnal és Presser Picivel a felvételek előtt és után is dolgoztak az anyagon. Bevallotta Zorán, hogy az alvásban elég szép a lemaradása. Bár nem érzi a fáradtságot, hiszen felspannolt állapotban van. Még enni sincs idejük.

Másfél-két éve dolgoznak az új albumon. Mindig akkor kezdik a munkát, ha az összeszokott trió valamelyik tagjában megszólal egy hang. Most Zorán kérte meg a fiúkat. Előző lemeze, a Majd egyszer két esztendeje jelent meg. Ezúttal Zorán neve mellé az idei esztendő évszáma is felkerült, mert mindhárman úgy érzik, sűrű év volt. Mindannyiuknak. Hisznek abban, hogy talán ezzel a lemezzel az utókornak is tudnak mondani valamit, nem a világról – ehhez ők nem vennék a bátorságot –, hanem önmagukról, hogy milyenek voltak, hogyan érezték magukat. Most, a fináléban öten ülnek a stúdióban: Zorán, Presser, Dusán, Sipeki Zoltán gitáros és Kölcsényi Attila hangmérnök. Újra és újra meghallgatják a dalokat, mert néhány nap múlva már semmin sem lehet változtatni. Zorán úgy érzi, kellene még egy-két nap a stúdióban. De hát nem biztos, hogy attól jobb lenne az anyag. Bár ki tudja? Az albumnak november közepén meg kell jelennie. Zorán turnéja tavasszal indul, amelyet most is, akárcsak hat év óta, három mecénás – a Volkswagen, a Westel 900 és az Aral – támogat. Nekik köszönheti, hogy kilenc zenész lehet a színpadon. Aztán május elején Zorán ismét fellép a BS-ben.

Az utolsó szám, amelyet most szeretnének megcsinálni, Zorán fiatalon elhunyt felesége, Éva emlékét idézi. Név nélkül, de sokan érezni fogják, kiről szól.

Sebes Erzsébet

Nyomtatóbarát változat