Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Mai Nap
1998. március 5. csütörtök

Zorán nem ünnepel

Nyolcórás koncerten adhatná elő az eddig elénekelt 160 dalt

Tegnap ünnepelte volna az 56. születésnapját, de Zorán az ötvenediket sem ünnepelte. Tudja, hogy a show-bizniszhez a csinnadrattás buli is hozzátartozik, de számára az utóbbi időben csak egy ünnepes évforduló volt: pályafutásának harmincéves jubileuma.

Egyébként nem foglalkozik sem a korával, sem a születésnapjaival. Számára most is sokkal fontosabb a néhány hét múlva induló országos turné. Március 16-án megkezdik a próbákat, a már jól bevált Fehérvári úti művelődési házban. Ott zenélnek majd reggeltől estig. A koncertek műsora is ott áll össze. Még nem tudja, hogy az elmúlt ősszel megjelent 1997 című albumáról hány dalt énekel. Csak azokat adja elő, amelyeket színpadon is jól meg lehet csinálni. A két, két és fél órás műsorból a legnépszerűbb régebbi dalok sem maradhatnak ki. Többször gondolt már arra, hogy kihagyja az Apám hitte című nótát, mert talán már unja a közönség. De a nézők eddig még mindig kikövetelték maguknak.

Zorán nemrégiben elhatározta, hogy összeállítja dalai teljes listáját. A szám 160 körül jár. Tehát ha volna ereje, hogy egyfolytában énekeljen, nyolcórányi időre kellene kibérelnie a Budapest Sportcsarnokot. A koncertkörút megkezdése előtt valószínűleg átadják neki az utolsó korongjáért járó Aranylemezt. Az első koncertre egyébként március 30-án Győrben kerül sor. A fővárosi bulit megelőzően, vidéken tizennyolc helyen lép fel. A BS-ben május 2-án hallhatjuk. A napokban már kint lesznek az utcán a plakátok és megkezdik a jegyek árusítását is. Már most akkora az érdeklődés, hogy mire Zorán és csapata a kamionnyi berendezéssel elindul az országos körútra, a pesti koncertre a jegyek nagy része elkel. Az énekes nem edz a turnékra, nem fárasztják, inkább feldobják a bulik. A ruhatárával sem kell sokat nyűglődnie. Azt tervezi, marad a jól bevált farmer, igaz, abból vásárol egy újat is. Mégiscsak turnéra indul...

Sebes Erzsébet

Nyomtatóbarát változat