Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

2006. november 3. péntek

Új Zorán-album: Közös szavakból

November végén jelenik meg Zorán új albuma, Közös szavakból címmel. A lemez 11 vadonatúj dalt tartalmaz, egytől egyig Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzeményei. Érdekes mellékkörülménye a mostani megjelenésnek, hogy Zorán, Presser Gábor és Dusán éppen 30 évvel ezelőtt, 1976 őszén kezdtek el közösen dolgozni (egy dalban meg is emlékeznek erről az „apróságról”) – az album mégsem ennek jegyében készült, nem visszapillantás és nem összegzés, hanem nagyon is a mának, a máról szóló alkotás.

A felvételek már tavasszal elkezdődtek Presser Gábor házi stúdiójában (az Electromantic Stúdióban), és október 28-án fejeződtek be a Tom-Tom Stúdióban. A legutóbbi, új dalokat tartalmazó Zorán-album, az Így alakult öt évvel ezelőtt jelent meg, így nem csoda, hogy az érdeklődök körében komoly várakozás előzi meg az új CD-t.

Bár a lemez csak a hónap végén kerül a boltokba, néhány dala már az október 17-én indult és jelenleg is tartó országos turné műsorában is szerepel. Ilyen még nem fordult elő Zorán pályafutásában: a közönség olyan dalokat is hallhat a koncerteken, amelyeket még sehol nem volt alkalma megismerni. Ráadásul abszolút „frissen sült” dalokat, hiszen a turné első két hetében még javában zajlottak a stúdiómunkálatok. Az új dalok erejét mutatja, hogy a koncerteken éppoly forró fogadtatásban részesültek eddig, mint a klasszikusnak mondható Zorán-slágerek.

Az album dalai:

Penitencia4:18
Közös szavakból3:23
Ki figyel rám?2:31
Alszol a vállamon4:09
Harminc2:21
Maradj a hangszernél5:27
Hiába vársz4:41
A máshol élők városa2:45
Vihar6:34
Csak a szerelem4:16
A sziget3:55


A következő hetekben a Diszkográfia rovatban két-három naponta megjelentetjük egy-egy új dal szövegét és közreműkődőit: legalább a szövegeket hadd lehessen ízlelgetni, amíg az album a boltokba kerül.

Nyomtatóbarát változat