Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

2008. február 13. szerda

Miért lett a 2008-as MüPa-koncert címe „A dalok és mi”?

Május 17., szombat, 19.30 és 16 óra
Művészetek Palotája
Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

Mottó: „Nem minden cím rossz, amit megmagyaráznak…”

1. „A dalok…”

A 2006. őszén megjelent Közös szavakból c. album mára már ismertté vált dalai mellett, természetesen hallható lesz az a sok régebbi is, amelyek nélkül a közönség biztosan nem távozhat egy Zorán-koncertről. De abban is biztos lehet mindenki, hogy valami meglepetés mindig várható: egy új dal, egy másféle hangszerelés, egy váratlan zenei megoldás!

Ez vonatkozik a koncert címében szereplő „A dalok…”-ra.

2. „ …és mi”

A „mi” egyrészt Zoránt és a vele együtt zenélő, a legjobb hazai zenészekből válogatott csapatot takarja, akikkel az arénabeli méretek után most – élve a Művészetek Palotája meghittebb hangulatával – igazi házizenélésre készülnek.

De, ezúttal ebbe a „mi”-be nemcsak a színpadon állók tartoznának!

Ide kerül a videó.


Az utóbbi jó pár évben szinte minden koncert műsorában szerepel az Egészen egyszerű dal és szinte minden koncerten a dal végén lévő kiállásban (kiállás: rövid kis szünetecske a zenében) a közönség kórusban énekli az „És egy kicsit benne vagyunk mi is” sort! Talán már csak kevesen tudják, hogy az eredeti dalban nincs is ilyen sor, ezt a közönség magának „találta ki”, átalakítva az eredeti „És egy kicsit benne vagyok én” szöveget!

Ez jó példa arra a ritka helyzetre, amikor sok-sok ember, spontán módon, úgy hoz össze valami mást, valami újat, hogy előtte senki senkivel nem beszélt meg semmit!

Egyszerűen csak „így (ki)alakult…”

Ez adta az ötletet, hogy még több olyan „együtténeklős” dal szerepeljen a műsorban, mint amilyenek már eddig is voltak az Apám hitte, a Mi kéne még? vagy éppenséggel a már emlegetett Egészen egyszerű dal.

Így nyer új, teljesebb értelmet a címben található „ …és mi”, mert a színpadon lévők és a nézőtéren ülők egyaránt beletartoznak.

A Concert & Media jegyirodáiOnline jegyrendelés

Nyomtatóbarát változat