Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Dalok
Egyéb felvételek

A Metro-időkben Zorán szerzőként és kísérőzenészként közreműködött Zalatnay Sarolta számos felvételén, de a zenekarral másokat is kísértek, többek között Koncz Zsuzsát.

Az első Zorán-szólólemez után közvetlenül készült az LGT Zene - Mindenki másképp csinálja című nagylemeze. Ennek Jóbarátok vagyunk című dalában vendégként Zorán is énekelt - Demjén Ferenc mellett. Demjén Ferenc Fújom a dalt című, ugyancsak 1977-es nagylemezén pedig a vokálban vállalt szerepet.

Más énekesek társaságában, egy-egy sornyi éneklés és a vokálban való részvetel erejéig Zorán is közreműködött néhány magyar "all star" felvételen: Temesvár '89 (1989), Várj míg felkel majd a Nap (Nagy Generáció - 1991), Én csak fújom a dalt (Young Girls and the Old Men Band - 1992).

Demjén Ferenc, Somló Tamás, Horváth Charlie és Cserháti Zsuzsa társaságában pedig ő is énekelt Mándoki László világsztárokat felvonultató CD-jének magyar változatán, amely Találkozások címmel jelent meg 1997-ben. Zorán három dalban közreműködik (Ha a zene útjain jársz, Játssz tovább! Csak álmod legyen még!), egyet pedig szólóban énekel (Ugye lesz erőm?).

Kern András 1989-es Ez van című lemezére Zorán is írt egy dalt (szöveg: Dusán) Annyira mégse rossz címmel, ebben gitározik és vokálozik is, illetve ő az egész lemez hangmérnöke.

Zorán időnként fellépett a Rádiókabaréban. Egy alkalommal például a Beatles Maxwell's Silver Hammer című dalának átiratát adta elő, Verebes István önironikus magyar szövegével, Ötödik X címmel.

A Calypso Rádió első születésnapjára készült, 1990-es nagylemezen szereplő Calypso induló ugyancsak Zorán-Dusán-szerzemény; ezt a rádió műsorvezetői éneklik - köztük természetesen Zorán is. A felvétel megjelent az 1994-es Calypso duett albumon is. Ez utóbbi lemeznek Zorán volt a producere és zenei rendezője.

Zorán is vendége volt Somló Tamás 50. születésnapi koncertjének, amelyet 1997. november 21-én tartottak, a Körcsarnokban, ahol is a fináléban Somló húsz évvel korábban neki írt dalát, a Szabadon jó-t énekelték. A koncert felvétele 1998-ban jelent meg, az 50mló című CD-n.

Immár több mint egy évtizede Zorán mecénása a Porsche Hungária, Zorán írta meg az ő vállalati indulójukat, 2001-ben. Kereskedelmi forgalomba nem került, csak a cég dolgozói és ügyfelei juthattak hozzá.



A dal a következő albumon található (szögletes zárójelben a dal sorszáma):

Ritkaságok [30]