Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Kurír
1997. április 21. hétfő

Emlék, este

Zorán hallgatott egy évig. Szombaton este aztán ismét zenélt, meg is telt a Budapest Sportcsarnok. A színpadon vele voltak zenész barátai, ők eddig is segítették a muzsikust, aki a koncertet felesége emlékének ajánlotta.

Az összes hely foglalt volt szombat este a Budapest Sportcsarnokban. A telt házat Zorán személye és a hosszú, egyéves hallgatás indokolta. A koncertet az est főszereplője felesége emlékének ajánlotta.

Zorán és zenész barátai két és fél órán át „a ritka percek selyemszalagját bontogatták". Számos olyan dal hangzott el, így a Hómadár még a Metró-időkből vagy a Szabadon jó, amelyet ritkán hallhatott a publikum. Igen érdekes volt a számok hangszerelése, ami ezúttal kissé keményebbre sikeredett. Persze azért nem kellett attól tartani, hogy valamiféle heavy metal mulatságot lát a közönség. Viszont feltűnő volt, hogy minden hang tökéletesen a helyén volt, s ez manapság – amikor szinte csak playbackről hallhatjuk kedvenceink többségét – igen ritka.

A Zoránért aggódók megnyugodhattak ezen az estén, a művész újra a régi. Sokak szerint ebben nagy szerepe van Szandra lányának és az alkotótársaknak – közülük ott volt a színpadon Presser Gábor, Horváth Kornél és Karácsony János –, akik mindvégig tartották a lelket a teljesen elkeseredett zenészben. A díszleten látható égbolt tehát nem volt más, mint üzenet, mely szerint „kell ott fenn egy ország, amely bárkit átölel". Zorán egyébként ősszel új stúdióalbumot készít, várhatjuk tehát a folytatást.

GRÉCZY

Nyomtatóbarát változat