Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Mai Nap
1998. november 25. szerda

Zorán bizakodik

Elszeleltek az egyedi gyártású Passatjával

A múlt hét péntektől szombatra virradó éjszaka történtek biztosan nem aranybetűkkel kerülnek be Zorán emlékkönyvébe. A népszerű művész különleges, kifejezetten neki gyártott sötétkék VW Passatját ekkor lopták el a Nyúl utcából, a 11 beépített biztonsági rendszer ellenére.

Értéknek maga az autó is elég volt, de szerencse, hogy Zorán pusztán két szemüvegét hagyta benne. Bár ezt igen fájlalja, hiszen a kedvenc darabjai voltak. Reggel alig hitt a szemének, amikor csak hűlt helyét találta a kocsinak.

– Szomorú dolog, hogy az emberek napról napra hallanak ilyen esetet – mondta –, s ösztönössé vállik, hogy minél több zárat, riasztót szereljenek az autójukba. Ahogy Dusán is megírta a Vadkelet című dalban: Az autódat az úttal együtt lopják el, ha másképp nem lehet.

Zorán már túl van mindenféle rendőrségi procedúrán, s most csak abban bízik: mihamarabb visszakerül hozzá jogos tulajdona. Búsan meséli az autó adatait, s azt, hogy kifejezetten neki rakták össze. A négykerékhajtású kocsi 197 lóerős, V6-os motorral bírt, alufelnik és széles gumik, no meg a lehető legtöbb extra szolgálta kényelmét. A legkülönlegesebb azonban a váltója volt. Se nem automata, se nem a szokványos kézi. A kettő keveréke, úgynevezett szinkrón, amely az autó hátulján is fel volt tüntetve.

Mindvégig bujkált bennünk a kisördög, hogy megemlítsük-e Tátrai Tibor esetét, akinek alig másfél hete lopták el autóját. Még összefüggést is találtunk, miszerint mindketten szerepelnek Koncz Zsuzsa duettlemezén. Szerencsére Zoránt humorérzéke nem, „csak" autója hagyta el.

– Remélem, úgy, ahogy Tátrai Tibuszé, végül az enyém is hamar megkerül.

Visszavárja az autót.

Hamvas Atanáz

Nyomtatóbarát változat