Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Story
1998. december 3. csütörtök

Koncz Zsuzsa

Ha első pillanatban nem hangzana furcsán, azt mondhatnánk: A magyar beatkorszak nagyasszonya ismét kitett magáért. Zsuzsa, ahogy szokta, újfent teltházas koncertet adott Magyarország legnagyobb „színháztermében", a Budapest Sportcsarnokban. ráadásul maga köré gyűjtötte a legendás hatvanas-hetvenes évek, szinte teljes arcképcsarnokát: Bródyt, Somlót, Demjént, Zoránt, Pressert, sőt még Tátrai Tibuszt is. Új duettalbumának megannyi szereplőjét. Néhány szó Zsuzsáról, Zsuzsa vendégeitől.

Bródy: „Örökre összetartozunk"

„A mi kapcsolatunk Zsuzsával olyan, mint a Sárga Rózsa Lovagrend. Mindig volt és mindig lesz. Zsuzsa a Rend nagyasszonya, én meg a kapitánya vagyok. Mi már örökké összetartozunk, akár egy misztikus, középkori szervezet, amelyben Isten országát ott vélik felfedezni, ahol a szeretet virágzik."

Demjén Ferenc: „Fontos rész"

„Egy Bergendy-turnén ismertem meg személyesen. A dalait már régebbről fújtam, mert Zsuzsa nagyon fontos része a mi generációnknak, mondhatni közös történelmünk meghatározó darabja."

A Mama: „Csak az én galuskámat szereti"

A koncerten, ahogy minden nagyobb alkalommal ezúttal is ott volt Zsuzsa édesanyja:

„A gimnáziumot éppen csak elvégezte, amikor az Erkel Színházban először fellépni láttam. Amíg különböző klubokban énekelt nem hallgattam meg, mert nehezen barátkoztam meg a gondolattal, hogy a lányom éppen ezt a pályát választotta, ugyanis nagyon konzervatív ember vagyok. Ennek ellenére mind a három gyermekem művész lett.

Zsuzsa amúgy nagyon jó gyermek, ha lehet mondani, mind a mai napig. Nem rontotta el a siker.

Mostanában már minden koncertjére elmegyek, annak dacára, hogy megöregedtem. Hogy a tömegben ne vesszek el, mindig a húgommal járok hozzá, mert ha valami finomat szeretne enni, akkor mindig én főzök. Nagyon szereti a zöldborsó levest, a rántott csirkeszárnyat és a kínai ételeket, amit persze nem én főzök. A paprikás csirkéhez csak az én galuskám az igazi. Sokat hallgatom a lemezeit, de igazán nincs kedvencem. Amik olyan kiabálósak, azokat, ha lehet, mellőzöm, de a dallamosakat mind nagyon szeretem.

Frenreisz Károly: Zsuzsa és a jó hírnév

„Töretlen a kapcsolatom Zsuzsával a Metró óta. Őt tartom az ország első számú intelligens előadóművészének. Ő egy jelenség, aki a szakma jó hírét kelti."

Lerch István: „A tempósabbat választotta"

„Amikor az év elején Zsuzsa megkeresett, hogy írjak neki egy dalt, még nem tudtuk kivel is énekli majd a duettet. Szó volt Révészről, másokról is, de aztán Somló Tamást választotta. Mivel Zsuzsa és az én stílusom sok ponton különbözik, nagy kihívás volt számomra a dalt megírni. Két dalt mutattam neki, és ő a tempósabbat választotta, mert egy olyan vérmérsékletű embernek, mint a Somló, ez jobban áll."

Somló Tamás: „Zsuzsa, rólam ne végy példát!"

„ORI hakniban voltunk együtt, Zsuzsa, Hofi, Koós, Aradszky meg az Omega, amikor először találkoztunk. Zsuzsa akkoriban lett világhírű a Ki Mit Tud?-dal. Mondtam is neki, nagyon örülök, hogy megismerkedtünk, de rólam aztán ne vegyen példát. Mert én zenész vagyok, meg artista és lusta."

Nyomtatóbarát változat