Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

Pesti Műsor
1998. szeptember 24. csütörtök

Zorán és Koncz Zsuzsa közös osztálykiránduláson

Zorán nemrég Koncz Zsuzsa felkérésének tett eleget – közösen előadott daluk az énekesnő új lemezén hallható. Az album megjelenése után előtérbe kerültek a művész saját elképzelései. A duett mellett a rövid- és középtávú terveiről mesél.

– A pályakezdésünk gyakorlatilag összefonódott. Zsuzsa az Illés, az Omega és a Metrózenekarnál is megfordult, így velünk is énekelt egy évadot. Már akkor sok mindenben éreztem rokonságot vele – például a komolyságában. A zenei és emberi megnyilvánulásait azóta szeretem és tisztelem. Ezért is vállaltam el első szóra a duettlemezen való szereplést.

– A közösen előadott Osztálykirándulás című dalban – „Ahogy mi látjuk, nem látja más,/ ahogy mi mondjuk, nem érti más" – mintha a nemzedéketek közös titkairól súgnátok össze.

– Jogos a felvetés, bár úgy gondolom, hogy ez nem csak egy nemzedék privilégiuma. Minden korosztálynak megvan a saját jelzésrendszere, nyelvezete. Ezt legjobban a „mi félszavakból is megértjük egymást" szólás jellemzi. Annak a generációnak, amelyik a hatvanas években kezdte bontogatni a szárnyait, a hasonló élményvilág jelentette az összetartó erő, és még ma is megtaláljuk a közös pontokat, vagy ha úgy tetszik, titkokat. De ezek csak idealizált titkok, hiszen az életünket ezerszer kitárgyalta már a média, és a dalainkban is megjelent.

– Zsuzsa november közepére tervezett Budapest Sportcsarnok-beli koncertjén előadjátok a duettet?

– Valószínűleg igen.

– A te következő BS-koncertedre mikor számíthatunk?

– Bár még elég távoli a dátum, pontosan tudom. A sportcsarnokot ugyanis időben le kell foglalni. Tehát a jövő év áprilisának utolsó szombatján lesz a buli. Előtte azonban még vár rám néhány feladat. Úgy október magasságában megjelenik egy válogatásalbumom, amelynek a férfi és a nő közötti kapcsolt lesz a témája. Azért nem használom a szerelem kifejezést, mert ennél azért bővebb a tematika. Dusán sohasem „ragadt le„ a szerelemnél, mindig belecsempészett valami mást is a szövegbe. Érdekesség, hogy Presser Gáborral írnak az albumra egy új dalt. Ősszel még egy rendhagyó vidéki turnén is részt veszek. A tizenkét előadásnak négytagú csapattal vágunk neki. Úgy is mondhatnám, hogy a korábbi fellépés-sorozat és BS-koncert kamaraváltozatát adjuk elő. Tavasszal azután jöhet az évi rendes turné és a következő nagy koncert. A „három kék” (Aral, Volkswagen, Westel 900) támogatásával. Mivel a jövő év őszére tervezem az új lemezt, gyakorlatilag az összes ismert és sikeres dalomból állítom majd össze a műsort.

DKG

Nyomtatóbarát változat