Vissza a főoldalra
Életrajz Életrajz Életrajz
Diszkográfia Diszkográfia Diszkográfia
Dalok Dalok Dalok
Szerzők Szerzők Szerzők
Zenésztársak Zenésztársak Zenésztársak
Koncertek, turnék Koncertek, turnék Koncertek, turnék
Sajtó Sajtó Sajtó
Fotóalbum Fotóalbum Fotóalbum
Zene Zene Zene
Videó Videó Videó


Sajtó

2003. december 16. kedd

Leonard Cohen-tribute-CD

2003 decemberében jelent meg A vendégek címmel egy Leonard Cohen dalainak átdolgozását tartalmazó album. A nyitódalt, a Zárórát (Closing Time) Zorán énekli.

A szöveget Dusán magyarította, a hangszerelés Závodi Gábor munkája, a felvételen közreműködik Sipeki Zoltán, valamint a vokalista lányok: Nádasi Veronika, Óvári Éva és Kabelács Rita.

Különleges színfolt ez a dal a palettán: ugyan van némi rokonság Leonard Cohen és Zorán világa között, de a Záróra hangzása mégiscsak eltér a szokottól. Zorán mélyebb fekvésben énekel, és összességében a dal mondhatni, „rádióbarátabb”. Kíváncsian várjuk, mikor szólal meg a Juventus vagy a Danubius Rádió frekvenciáján...

A Valdemar Kiadó néhány évvel ezelőtt már megjelentetett egy jól sikerült Cohen-tribute-CD-t, Leonard Kern címmel. Azon Kern András énekelte Leonard Cohen dalait, Fábry Péter magyar szövegeivel. Ez a mostani kiadvány sem lett rosszabb, garancia erre a nagyszerű előadói gárda: Döme Zsolt, a Kispál és a Borz, Hernádi Judit, Koncz Zsuzsa, Majsai Gábor, a Zanzibar, Müller Péter Sziámi, Postásy Juli, Váczi Eszter, Kern András és Gallai Péter. A dalszövegeket fordítók és a hangszerelők személye is éppilyen változatos és sokat ígérő.


"A
Nyomtatóbarát változat